Skip to content Skip to footer
HISTORIE

Rodinná tradice ve výrobě masa a masných výrobků

Jsme firmou rodinného typu s více než třicetiletou tradicí, zabývající se zpracováním masa a výrobou tepelně opracovaných masných výrobků.

Navazujeme na naše předky, kteří již od roku 1895 v centru dnešního Slavičína provozovali hostinec. Měli také střední hospodářství, kde chovali domácí zvířata, dělali zabíjačky a vlastní výrobky prodávali ve svém hostinci. Jejich skvělé výrobky z vepřového či hovězího masa tak byly k mání také ve skromných válečných letech, ale i období po nich. Po komunistickém puči 1948 však přišla konfiskace a několikerá proměna účelu usedlosti, ze které později vznikla prodejna potravin.

Novodobá firma MASNA Elva vznikla v roce 1991 ve Slavičíně vrácením budov v restitučním nároku a následnou rekonstrukcí byl vybudován provoz výroby masa a masných výrobků s prodejnou a bufetem. Dnes pod dohledem zakladatele Josefa Valčíka pracují ve vedení firmy jeho tři synové.

Historie
808080
let živnosti a podnikání rodiny Valčíků a Latináků
Současnost
8080
let činnosti firmy MASNA Elva
Ocenění
80
získaných ocenění pro naše výrobky
auto2b

Kvalitní servis vašim prodejnám

NABÍDKA MALOOBCHODNÍM PRODEJNÁM

Služby pro velkoobchodní partnery

Vlastníte prodejnu, potravinářkou síť nebo specializovaný krámek s delikatesami? Rozšiřte svoji nabídku o Dobroty z Bílých Karpat. Můžeme vám nabídnout:

01. Operativní příjem objednávek
02. Závozové trasy
03. Pravidelný rozvoz

MODERNÍ VÝROBA

Nová moderní výrobna splňuje nejpřísnější hygienická a veterinární kritéria, kladené na moderní potravinářskou firmu. Výroba je realizována nejmodernějšími technologiemi v nerezovém provedení. Celá výrobní část firmy počínaje příjmem masa a konče expedicí výrobků je automaticky klimatizována tak, aby jak u surovin, tak u výrobků nebyl narušen předepsaný teplotní řetězec.

GARANTUJEME

Špičkovou úroveň hygieny a sanitace, přísné dodržování veterinární hygienických předpisů za stálého veterinárního dozoru, přesné technologické postupy v jednotlivých fázích výroby i technologie balení výrobků ochranné atmosféře a vakuu, které zásadně ovlivňují finální kvalitu a trvanlivost výrobku.

KVALITA PŘEDEVŠÍM

Zdobí nás výroba tradičních českých a moravských masných výrobků z pouze kvalitních tuzemských surovin. Právě kvalita produktů je založena především na absenci strojově odděleného masa, separátu, mouky a pšeničného škrobu. Tím je řada výrobků vhodná i ke konzumaci osob s bezlepkovou dietou.

NA ČEM SI ZAKLÁDÁME

Na osobním přístupu a dohledu, převažující ruční výrobě a zpracování chuťově skvělých produktů podle tradičních i regionálních receptur z našeho kraje Bílých Karpat. Většina našich výrobky splňuje normu ČSN 576011, přesně definující požadavky na vybrané tepelně opracované masné výrobky. A i díky tomu najdete v našich výrobcích nazývaných jako Gothajský salám či Jemný párek opravdu to, co mají správně obsahovat.